Program strany STAZ

26.05.2011 19:39

Program STAZ

 

·       Zrušení senátu parlamentu České republiky,

jakožto shromáždění zatěžující rozpočet České republiky a neplnící ústavou danou úlohu vzhledem k "trafikantismu", který je v tomto uskupení lidí silně zakořeněn

·       Stanovení platu poslance Parlamentu ČR a dalších ústavních činitelů,

 který se bude  odvíjející se od průměrné hrubé mzdy v České republice dle ČSÚ bez nároku na jakékoliv další náhrady a výdaje a to takto:

2 násobek u poslanců,

3 násobek u členů vlády

4 násobek u prezidenta republiky a předsedy vlády České republiky.

·       Stanovení zákazu jiné výdělečné činnosti ústavní činitele, tedy i pro Poslance P ČR,

kdy tito nebudou moci po vzoru soudců, příslušníku bezpečnostních složek České republiky atd... vykonávat jiné výdělečné činnosti, vyjma např. publikační a přednáškové činnosti, umělecké činnosti či činnosti veřejně prospěšné.

·       Stanovení povinnosti být přítomen na zasedáních ve sněmovně pro poslance,

tedy stanovení toho, že Výkon mandátu poslance Parlamentu České republiky je spojen s povinností účasti na jednáních, případná absence je možná jen z důvodů zdravotních či závažných služebních (důvody stejné, jako u kteréhokoliv jiného povolání).

·       Neomluvené absence trestat citelným snížením platu či v případě opakovaného jednání ztrátou mandátu.

·       Vytvoření komise (úřadu) pro revizi privatizace a výkonu úředníka státní správy a samosprávy s důrazem na odhalování korupčního jednání, zpronevěry státního majetku či neoprávněného obohacení.
-Při prokázání nabytí majetku Úřední osoby podvodným jednáním (úplatky, korupce, zpronevěra...) zabavení majetku úřední osoby ve prospěch státu (a to včetně majetku nejbližší rodiny, pokud se prokáže přímá souvislost s jeho protiprávním jednáním)

·       Tvrdé postihování a hlavně zákaz lobingu a lobistů

·       Snížení počtu ministerstev ze 14 stávajících na v budoucnosti 8

 a zákonem stanovit minimální dobu praxe a oboru pro ministra v daném odvětví. Ministerstva redukovat takto:

min. bezpečnosti státu (obrana+vnitro) - dohromady, neboť je jedno před jakým nepřítelem zajišťuje bezpečnost, jestli před vnitřním nebo vnějším nepřítelem.

min. přírody venkova a ekologie (životní prostředí+místní rozvoj+zemědělství)

min. průmyslu a dopravy (průmyslu+dopravy)

min.financí (ponechat)

min.zdravotnictví (ponechat)

min.kultury a zahraničí (kultura+zahranič.věcí)

min.spravedlnosti (ponechat),

min. školství, tělovýchovy, práce, soc.věcí (práce a soc.věcí+MŠTV) - školství a sociální věci a práce dohromady, neboť ministr by mel redukovat a korigovat počty studijních oborů na základě požadavků zaměstnavatelů. Na základě toho by měly školy radit žákům jakým směrem se ubírat v koncepci příštích 5let, neboť když stát neporadí a děti vystudují (Školství) špatný obor a nenajdou práci (Práce) tak bude pobírat sociální dávky (Sociál.věcí). Proto by se měly sloučit dohromady.

·       Redukce počtu fondů, které zřídila jednotlivá ministerstva

·       Zprůhlednění státního aparátu

·       Zásadní reforma bezpečnostních a ozbrojených složek České republiky,

jejich odpolitizování a s tím spojená zásadní reforma Armády České republiky s dlouhodobou koncepcí a pevným a jasným určením vývoje, účelu a povinnostech AČR v rámci nové obranné koncepce

·       Opětovné vrácení výsluhových příspěvků do úlev na daních do 2,5 násobku minimální hrubé mzdy stejně jako je toto u starobních důchodů, neboť se jedná o sociální dávku, tedy služební důchod.

·       Zavedení referenda,

jakožto rozhodovacího hlasu při zásadních otázkách ústavních zákonů či jiných závažných vnitropolitických rozhodnutí

·       Zavedení omezení souběhu výplaty výluhového příspěvku a platu poskytovaného státem,

Tedy rozuměno, že pokud by bývalý příslušník ozbrojených či bezpečnostních složek pracoval v zaměstnaneckém poměru pro státní ozbrojenou či bezpečnostní složku, měl by možnost výběru mezi výsluhou a doplatkem do platu nebo platem. Ne však oboje, neb toto je mrhání financemi občanů ČR.

·       Reforma zdravotnictví, jasným stanovením mantinelů vlivu společností dodávajících zdravotnický materiál do nemocnic. Průhledné financování přímo do rukou zdravotnických zařízení a lékařů

·       Zrušení regulačních poplatků v lékárnách a také u obvodních lékařů neb tito jsou placeni za vedení karty, ponechání u lékařů odborných.

·       Reforma soudního systému a soudnictví,

- konec „osoby blízké“ bez změny Ústavy ČR. Tedy tak, že po dvakrát řešeném přestupku s odvoláním na osobu blízkou (nebo řešeno na majitele vozu bez bodové zátěže) bude majiteli vozu nařízeno vedení „knihy jízd“ na registrační značku vozidla, kterou musí doložit PČR a správnímu orgánu při kontrole.

·       Zrušení ekologického tendru a vypsání nového průhledného řízení a nastavit postupné řešení,

zastavení privatizace Lesů ČR, tvrdé  postihování každého znečištění přírody.

·       Reforma bankovního sektoru, konec ručení státu za banky,

·       Opětovné zavedení dotace stavebního spoření na původní výše při  podpisech smluv.

·       Opětovné zřízení finanční a protikorupční policie

·       Reforma sociálního a důchodového systému,

- Není možné vyplácet sociální dávky někomu, kdo se dopouští překračování zákona v kterékoli oblasti

·       Provázanost finančního úřadu s ostatními úřady a důkladná kontrola zda fyzická či právnická osoba mohla  získat legálně finance na koupi věcí movitých i nemovitých od částky 50´000Kč tedy daňové přiznání fyz. osob.